fredag 20 januari 2012

Vitt fylligt bröd med fibrer; gluten- och mjölkfri



Det här brödet är fylligt och gott samt har lite fibrer. Det är lätt att skära i skivor till infrysningen. Gott att rosta eller som vanligt. För söta pålägg eller salta. Ett perfekt allroundbröd alltså.

Ingredienser:

2,75 dl sojamjölk
2 ägg - lite uppvispade
0,5 dl rapsolja
380 gr glutenfritt mjöl
1 tsk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
30 gr bovete kross
20 gr psylliumfrö

Lägg i ingredienserna i den ordning de står.

Program på Tefal Home Bread XL : 4 sött bröd, brun skorpa


Tips:  Tillsätt 1 msk fiberhusk och låt svälla tillsammans med sojamjölken i 10 minuter innan resten av ingredienserna - om du vill ha ett bröd som håller ihop ännu mer men som då blir mer "gummiaktigt".  Då kan 20 gr psylliumfrö bytas ut till ex linfrö.




1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera