måndag 16 april 2012

Escalivada


Katalanska sallad med grillade grönsaker

2 stora aubergine
2 röda paprikor
2 lökar
2 tomater
1 vitlöksklyfta
havssalt
olivolja
vinäger
persilja

Det mest normala är att göra den i ugnen men på grillen blir de godast.
Lägg aubergine, paprika och lök på en plåt i ugnen med olivolja och grilla ca 30 minuter, vänd på grönsakerna och lägg in tomaterna.
Stäng av ugnen och fortsätt ca 40 minuter till - eller tills de är färdiga.
Ta ut dem och vira in dem i t ex papper eller folie låt vila ca 20 minuter - förutom tomaterna...

På det snabba sättet:
Man skalar auberginen och skär den på längden i  ca 1,5 cm skivor, delar paprikan och löken 4 bitar, ringlar över olivolja och grillar i ugnen på hög värme i ca 20 minuter, och stoppar in halverade tomater de sista 10 minuterna. 

Skala grönsakerna, skär i strimlor, salta och lägg upp på ett serveringsfat.
Ringla över en god olivolja, lite rödvinsvinäger, strö på hackad persilja och lite havssalt. 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar