torsdag 12 april 2012

Vitt bröd typ formbröd med krossat bovete (glutenfritt)


Användbart basbröd

Ingredienser:
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
450 gr mjölmix
20 gr krossat bovete
25 gr jäst eller 2 tsk torrjäst
1 tsk salt


I Bakmaskinen:
Tillsätt vätska och 1 msk fiberhusk .
Låt stå och svälla ca 10 minuter.
Tillsätt resten.
Kör programmet deg

När degen är färdig:
Värm upp ugnen till 250 grader.
Ta upp degen på mjölat bord och baka ut till längder.
Lägg på baguette plåt.
Pensla med ägg om färg önskas.
Ställ in plåten i ugnen, sänk till 200 grader och grädda i 25 - 30 minuter.


Variatoner: Jäs direkt i avlång smord form 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar