lördag 31 mars 2012

Blåbärsmuffins med havregryn (naturligt glutenfria)



Saftiga blåbärsmuffins till frukost;
inte för söta och fulla med blåbär!


Ingredienser till 12 st:
100 gr mandelmjöl
100 gr rismjöl
50 gr ren havregryn
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl agavesirap eller socker; då blir de fluffigare
100 gr mjölkfritt alternativ till smör
2 dl frysta blåbär


Sätt på ugnen på 180 grader.
Förbered 12 st muffinsformar.
Vispa upp ägg, häll i agavesirap och vispa upp igen.
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt dessa i äggsmeten och rör om ordentligt.
Rör i det smälta matfettet.
Blanda i blåbären försiktigt.
Skeda upp i muffinsformarna.
Grädda 15-18 minuter i 180 grader.

(Obs! Alla glutenintoleranta tål inte ren havre)

Ha en trevlig frukost!


fredag 30 mars 2012

Tortilla de patata

En sann spansk klassiker


Till en tortilla:
1 kg potatis
1 lök
5-6 ägg
havssalt
olja till att fritera
olivolja till att steka

Skala potatis och lök. Skär dem i ganska tunna skivor.
Fritera potatisen med löken tills de är gyllene och färdiga - se till att de inte fastnar ihop.
Skaka av överflödig olja från friteringen. 
Vispa upp ägg, lägg i färdigfriterade potatis och lök. 
Salta. 
Hacka ihop potatisen lite, rör om så allt blir väl blandat. 
Låt stå 5-10 minuter.

Värm lite olivolja i en medelstor stekpanna och häll i smeten - ju mindre stekpanna ju högre blir tortillan.
Stek på ena sidan tills blandningen börjar bli lite fast och att kanterna sitter ihop, ca 5 minuter beroende på tjocklek.
Vänd tortillan genom att lägga på en tallrik som har större diameter är än stekpannan. Håll ena handen på tallriken och greppa handtaget med den andra och vänd.
Häll tillbaka tortillan ner i stekpannan, forma till kanterna och fortsätt steka några minuter till - eller vad som behövs för att få en gyllene tortilla som inte är torr.
Stjälp upp.

Skär upp som tårtbitar eller i rutnät med cocktailpinnar...
Kan serveras som ensamrätt med sallad och bröd, som tillbehör, som tapa eller en pincho, eller varför inte som bocadillo - mellan ett gott bröd.
   



onsdag 28 mars 2012

Kycklingsallad med avokado och rostade pinjenötter

Gott!



Sallad till 4 personer:

1 romansallad
2 avokado
20 körsbärstomater
500 gr färdigstekt kyckling  
En stor näve gröna oliver fylld med pimiento
100 gr pinjenötter
havssalt och svartpeppar

Skölj och riv sallad.
Dela avokado i klyftor. Halvera tomaterna.
Lägg ut salladen på tallrikarna. Fördela kycklingen och grönsakerna.
Rosta pinjenötterna och strö på.
Avsluta med salt& peppar plus att ringla över lite majonäs.


tisdag 27 mars 2012

Pasta med tonfisksås

En prima tonfisksås till pastan


Till 4 personer:
Pasta till 4 personer ( glutenfri )

Tonfisksås:
5 dl av Tomate Frito
2 burkar god tonfisk
En näve svarta halverade oliver
Havssalt och svartpeppar

Koka upp den färdiga tomatsåsen.
Tillsätt tonfisken och de svarta oliverna.
Stäng av värmen, lägg på lock och stå låt stå tills allt blivit genomvarmt - bör ej kokas.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera!

söndag 25 mars 2012

Belgiska våfflor ( gluten- och mjölkfria )



Ett härligt minirecept på 2 st belgiska "les gaufres" 


Till 2 belgiska våfflor:
100 gr glutenfritt mjöl
pyttelite salt
1 tsk socker
1 ägg
drygt 1,5 dl sojamjölk
30 gr smält mjölkfritt margarin

Vispa ihop ägg och socker.
Blanda ner mjöl och salt tillsammans med mjölk - som hälls i lite i taget.
Rör ner det smälta margarinet.

Grädda tills gyllenbruna, ca 2-3 minuter.
Ringla över något gott, t ex chokladsås.


Bon appétit!


Chokladsås



Enkel och god chokladsås

Till en sats:
1 dl kakaopulver
1 dl socker
1 dl vatten
lite kanel
lite äkta vaniljpulver
en liten nypa salt om så önskas...

Tips för en tjockare varm sås:
Tillsätt 1 msk maizenamjöl

Blanda ihop allt i en kastrull.
Koka tills den tjocknar lite och blir blank, ca 5-10 minuter.

Om chokladsåsen sparas i glasburk i kylskåp blir den som en kräm.
Då är den suverän att använda till drickchoklad; ca 1 msk per kopp mjölk.




lördag 24 mars 2012

Dubbelpanerad vitlöks- och persiljekyckling


Lite småkrispiga tunna filéer
med härlig smak av vitlök och persilja



Till 4 personer:
3 - 4 st  kycklingfiléer
2 ägg
1 dl ströbröd (glutenfritt)
pofiber (eller mjöl...)
1 tsk vitlökspulver
1 msk torkad persilja
salt
olivolja till att steka i 

Filéa upp kycklingfilén på längden; det blir två stora och en mindre del.
Vispa upp äggen i en djuptallrik.
Häll upp pofiber i en andra djuptallrik.
Gör i ordning en tredje djuptallrik med ströbröd, kryddor och lite salt.
Doppa kycklingfiléerna först i pofiber sedan ägg och sist i ströbrödsblandningen.
Stek/halvfritera de panerade filéerna i en stekpanna med rätt så mycket olivolja tills de är guldfärgade och färdiga.
Ta upp de friterade delarna och låt dem ligga på hushållspapper och rinna av innan de serveras.

Servera med Tomate Frito - en god tomatsås till.





Tomate Frito


Stekta tomater i olivolja
Mycket användbar och framförallt god tomatsås!


 
Till en sats:
3 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad vitlök
1 hackad morot
1 kg mogna smakrika tomater eller som alternativ
1 burk passerade tomater + 1 burk hela tomater
salt
1-2 msk honung/socker - beroende på syran på tomaterna 
Tips:
Smaksätt med diverse kryddor eller t ex med en skvätt vitt vin, tillsätt en paprika etc... 


Traditionellt steks såsen i en stekpanna men för stänkrisken skull görs den här i en kastrull.
I en vid kastrull - fräs lök och vitlök i rätt så mycket olivolja tills de börjar få lite färg.
Tillsätt moroten och fräs vidare ett tag till. 
Häll i resten och låt allt småputtra ca 20 minuter eller längre.
Mixa slät med mixerstav.
Förvara i glasburk med lite olivolja längst upp -  så håller den ett tag.
Är du huslig - gör en stor sats och konservera burkarna som i Spanien.



fredag 23 mars 2012

Ensaladilla rusa

Rysk sallad
En härlig spansk klassiker;
som tapa, förrätt eller tillbehör


En sats:
3 stora potatisar
2 stora morötter
100 gr. gröna ärtor
150 gr tonfisk i olivolja ( typ yellowfin tuna = atun claro )
100 gr  gröna oliver med pimiento  
2 ägg - till dekoration
2,5 - 3 dl majonäs - så mycket som ingredienserna kräver
havssalt
svartpeppar

Skär potatis och morötter i ca 1,5 cm bitar.
Koka potatis, morötter och ärtor. Låt rinna av och svalna.
Blanda de kalla kokta grönsakerna tillsammmas med tonfisk, oliver och majonäs.
Smaka av med salt & peppar.
Låt salladen få stå i kylskåp någon timme innan servering.
Eventuellt behövs sedan lite mer majonäs.
Dekorera med hackad äggula, några äggskivor ägg och oliver.

Servera med lite bröd eller grissinipinnar.






onsdag 21 mars 2012

Köttbullar med potatismos ( gluten- och mjölkfri )

Saftiga smakrika köttbullar med härligt potatismos!


Till 4 personer:

Köttbullar:
500 gr köttfärs
0,5 dl pofiber
1 dl vatten
1 hackad gul stekt lök
salt
svartpeppar
rapsolja/mjölkfritt margarin till att steka i

Låt pofiber svälla i vatten ca 5 minuter.
Blanda ner resten och arbeta smeten väl.
Forma köttbullar och stek tills bruna och väl genomstekta.


Potatismos:
1 kg King Edward potatis
2 - 3 dl sojamjölk
1 msk rapsolja/mjölkfritt margarin (eller byt en del sojamjölk mot sojagrädde)
riven muskot
salt & vitpeppar

Skala potatisen och koka den mjuk.
Värm upp mjölken.
Pressa potatisen eller använd potatisstöten  till att mosa potatisen.
Tillsätt resten och vispa/rör kraftigt till önskad konsistens - tillsätt ev mer vätska. 

Servera  med  t ex stekt lök, riven morot och lingonsylt.



tisdag 20 mars 2012

Jordgubbsoyamilkshake

Sommarlängtan!


 
Ett stort glas:
2,5 dl sojamjölk
1 dl frysta sockrade jordgubbar
1 dl vaniljtofuglass (eller annan mjölkfri...)
av behövs mer sötning t ex honung eller vaniljsocker

Lägg i allt i mixern och mixa!
Häll upp i ett glas, toppa med lite glass och mixad jordgubbe.  




måndag 19 mars 2012

Omelett med trattkantarellsås

En liten rätt som är snabb, enkel och god!



Till en omelette nature:
2 ägg
1 msk vatten
salt
svartpeppar
olivolja till att steka i


Vispa sönder äggen med vatten, lite salt och svartpeppar.
Hetta upp olivolja, häll i smeten och rör om lite i början.
Grädda sedan på ganska låg medelvärme.
Låt omeletten få bli gyllenbrun och fluffig.
Vik den dubbelt och servera på tallrik med t ex trattkantarellsås.


söndag 18 mars 2012

Tofuglass med varm hjortronssylt


En klassiker på skogens guld

Till 4 personer:

1 liter god vaniljglass typ tofu
3-4 dl hjortronsylt

Värm hjortronsyltet i en kastrull - koka den inte!
Skopa upp glassen och häll den varma hjortronsylten över.
Servera genast!



Tjälknöl

Så enkelt och så gott...


1,2 -1,5 kg djupfyst älgstek

Saltlake:
2 liter vatten
1,5 dl salt
10 svarta pepparkorn
( ev 10 st enbär )

Lägg i den frysta älgsteken på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen på 75 graders värme  i 10 - 12 timmar. 
Temperaturen på köttet ska vara  65 grader för rosa och upp till 75 grader för helt genomstekt.
Ta upp steken och låt den svalna lite.

Koka upp lagen och låt den bli kall.
Lägg i den färdiga älgsteken och marinera i ca 5 timmar.
Skär upp i tunna skivor.

Servera t ex tillsammans med brödbakerskans potatis och trattkantarell och sherrysås.

Brödbakerskans potatis

Patatas panaderas 

Bli inte skrämd av de enkla ingredienserna;
detta blir en delikat potatisrätt som passar till det mesta


För 4 personer:
olivolja att steka i
1 kg potatis
1 gul lök
vatten
salt
lite torkad/färsk persilja

Skiva potatis och lök tunt.
Stek lök och potatis i rikligt med olivolja tills potatisen fått lite färg.
Varva löken och potatisen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Häll på en skvätt vatten.
Ställ in i ugn 180 grader ca 10 minuter - eller tills potatisen är genomstekt.
Strö på lite torkad/färsk persilja.

Trattkantarell och sherrysås (mjölkfri)

God sås med trattisar och sherry.


Ingredienser:
2 dl förvällda trattkantareller - hackade eller hela...
1 finhackad scharlottenlök
rapsolja
3 dl mjölkfri grädde
maizena till redning 
1 tsk soja (glutenfri)
en skvätt sherry
salt och peppar


Fräs löken mjuk i oljan.
Lägg i trattkantareller och låt steka  tills de börjar knäppa lite - någon minut.
Tillsätt grädde, soja, sherry, salt och svartpeppar - låt koka ihop ca 10 minuter.
Tillsätt redningen av maizena och låt koka i några minuter till.
Färdiga att servera!





lördag 17 mars 2012

Mini gateaux au chocolat (gluten- och mjölkfri)


 Trevliga mini kladdkakor med mycket chokladsmak



Till 16 stycken:

160 gr mörk choklad
20 gr mjölkfritt smör
2 ägg
75 gr socker
10 gr rapsolja
80 - 100 gr glutenfri mjölmix beroende på sort
1 tsk bakpulver
knivsudd med salt


Smält choklad med smör i vattenbad.
Vispa ägg, socker och rapsolja.
Tillsätt chokladröran.
Häll ner mjöl, salt, bakpulver.
Låt smeten får vila i kylskåp tills ugnen värms upp.
Smeten ska bli tjock och måste vara kall.
Klicka med hjälp av två skedar valnötsstora bollar på bakpappersklädd plåt.
Grädda på 200 gr ca 10 minuter och kakorna har krackelerat.
(De ska bli kladdiga inuti  - men beroende på tjocklek och ugn så får man prova sig fram ...)
De måste kallna innan de flyttas från plåten.


fredag 16 mars 2012

Kyckling Teriyaki med Sataysås

Härliga smaker!
Teri står för glansig och yaki för grillad på japanska.
Satay betyder spett på Thailänska.


Till 4 personer:

Kyckling Teriyaki:
3 stora kycklingbröst

Marinad:
3/4 dl soja
1-2 msk honung
1-2 riven vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 msk sherry

Skär kycklingen snett över i rätt så tunna skivor.
Häll marinaden över kycklingskivorna och rör om.
Marinera minst 2 timmar men helst över natten.
Trä skivorna på spett - eller inte...
Grilla i 2-3 minuter på varje sida.
Pensla med marinad under grillningen.


Sataysås 4 portioner:
1 rivna vitlökar
1 krm malen koriander
1 kr malen ingefära
1 krm malen spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 krm sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt 
100 gr jordnötsmör
1 msk citron
1,5 dl vatten


Fräs vitlök i olja med kryddorna ca 1 minut.
Tillsätt resten och låt koka 3-4 minuter
Späd eventuellt med mer vatten.
(Tips: byt kryddorna mot några teskedar röd currypasta...)

Servera tillsammans med t ex ris och wokade grönsaker.



onsdag 14 mars 2012

Pa amb tomaquet i pernil

Katalansk specialitet:
Grillat bröd med tomat och serrano skinka


Ringla lite olivolja på ovansidan av en brödskiva och grilla den.
Halvera en vitlök och dra över brödet några gånger - eller inte...
Halvera en tomat och gnugga in "köttsidan" i brödet. 
Strö på lite havssalt.
Lägg på tunna skivor av serrano skinka.
Ringla över några droppar olivolja.









tisdag 13 mars 2012

Pasta carbonara (gluten- och mjölkfri)

En enkel pasta rätt som får sin krämighet från
ägg, stärkelserikt vatten och olivolja.
Gott med lite ärtor till.


Till en person:

Glutenfri pasta till en person

1/2 paket bacon
1/2 riven vitlök
1/2 dl gröna ärtor
1 stort ägg
olivolja
salt och svartpeppar

Koka pastan - spar lite av pastavattnet.
( tips - lägg i de frysta ärtorna mot slutet )
Stek baconet och klipp sönder i bitar.
Torka ur fettet ur stekpannan.
Häll i olivolja och stek vitlöken.
Ta bort från värmen och lägg i baconet.
Blanda ner den kokta pastan och rör om så den får smak.
Tillsätt de kokta ärtorna.
Vispa ihop ägg med några msk av det kokta pastavattnet och häll ner i pastan under omrörning - tillsätt ev lite mer av det kokta pastavattnet tills önskad konsistens.
Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen.



  

måndag 12 mars 2012

Tomatsoppa med olivkrutonger

En skön soppa


Till 4 personer:
olivolja till att steka i
2 lökar
1 vitlök
1 kg mogna tomater/ 2 burkar krossad tomat
2 dl alternativ till grädde
1 tsk salt
1 msk socker
svartpeppar

Rostat bröd till krutonger

Gör så här:
Hacka lök,vitlök och stek i olivolja.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop ca 20 minuter.
Mixa - eller inte...
Servera med krutonger och strö på någon ört t ex lite torkad oregano.

lördag 10 mars 2012

Chokladmousse

Maxat med choklad!


Till 4 - 8 st beroende på storlek och chokladbegär:

225 gr mörk choklad
4 ägg
100 gr socker
1 tsk whisky, rom...

Det här blir en lite kompakt variant av mousse.
Blir den för trög och kompakt får man lätta upp den lite genom att tillsätta 4 - 8 msk mjölk/gräddalternativ innan äggvitorna vispas i.

Separera äggvitorna från äggulorna.
Vispa äggulorna med sockret tills det är fluffigt.
Vispa upp äggvitorna tills hårt styva.
Smält chokladen i vattenbad och dra ifrån kastrullen från plattan.
Häll i äggulesmeten och eventuellt whisky, rör om så allt blir väl blandat och det får svalna av lite.
Vänd ner äggvitorna.
Häll upp i 4 skålar och ställt kallt ca 3 timmar.
Njut!



fredag 9 mars 2012

Nachotallrik; naturligt gluten- och mjölkfri


Smakrikt och gott...

Köttfärsröra:
500 gr köttfärs
1 dl kokta svarta bönor
1 lök
1 tsk paprikapulver
1/2 spiskummin
1 tsk malen chili
salt och peppar

Stek vitlök och lök i olja.
Mosa ner köttfärsen och bryn väl tillsammans med kryddorna.
Tillsätt bönor. Salta.
Låt få steka ihop tills genomstekt. (Tillsätt ev lite vatten).

Sallad:
Blanda ihop isbergsallad, korianderblad, majs, hackad gurka, tomat och jalapeño. Tossa ihop det med pressad lime. 

Guacamole

Tacosås


Lägg upp nachochips på en tallrik, bred ut köttfärsröran, sätt in i ugnen på hög värme under grill några minuter - om man vill rosta nachochipsen...
Toppa med sallad, guacamole, tacosås, ev lite extra jalapeño och några limeklyftor.



torsdag 8 mars 2012

Panerad skinka fylld med grillad zuccini (gluten- och naturligt mjölkfri)

San Jacobos är egentligen fyllda med ost men här fylls de med grillad zuccini

Ingredienser:
zuccini
skivor av kokt skinka (lite tjockare skivat)
salt och svartpeppar
ägg
coctailpinnar
Till paneringen:
mjöl (glutenfritt)
hälften ströbröd  (glutenfritt) 
hälften pofiber
lite salt

olivolja till att steka i

Gör så här:
Skala zuccinin och skär i skivor ca 1-1,5 cm på längden.
Pensla zuccinin med olivolja och grilla den väl. Salta och peppra.

Ta två skinkskivorna och skär till fyrkanter.
Skär upp zuccinin så den passar och lägg den emellan skinkskivorna.
Stick in cocktailpinnar i sidorna så de håller ihop.
Doppa i mjöl, sedan i ägg och sist i pofiber/ströbröd paneringen.
Stek i rikligt med olivolja tills gyllenbruna.

Servera med t ex friterad skivad potatis - pommes chips - och sallad.



onsdag 7 mars 2012

Torskkakor med krämigt ris

Torskkakor med en enklare variant av risotto

Till 4 personer:

Torskkakor
600 gr torskfilé
1 ägg
2 msk potatismjöl
1-2 msk sojamjölk - om för "torr" konsistens
salt och svartpeppar
olivolja till att steka i

Mixa allt. 
Hetta upp rikligt med olivolja i stekpanna.
Klicka ut smeten med en STOR sked och stek på båda sidor.  

Krämigt ris:
4 dl Arborioris
2-3 st charlottenlökar
9-10 dl grönsaksbuljong
olivolja
salt och svartpeppar

Häll i rikligt med olivolja i en kastrull.
Fräs riset och löken tills det börjar bli lite genomskinligt.
Tillsätt hälften av buljongen, salt, svartpeppar och låt småkoka ca 10 minuter.
Häll i resten av buljongen i ett par omgångar till och låt koka vidare tills riset är mjuk och krämigt. Rör om då och då. 


tisdag 6 mars 2012

Pommes chips

Friterad skivad potatis

Ingredienser:
Ca 2 -3 potatisar per person
1,5 - 2 liter rapsolja till fritering
salt

Gör så här:
Skala och skiva potatisen.
Skölj bort potatisstärkelsen och låt torka; t ex häll upp på hushållspapper och torka av.
Hetta upp rapsolja till ca 180 grader.
Fritera i frityrkorg tills gyllenbruna.
Salta.

Stekt fläsk med gluten- och mjölkfri löksås

Lite husmanskost


Ingredienser till 4 personer:
400 gr rimmat sidfläsk
4 dl mjölkfritt alternativ till mjölk - /soja/havre etc
3 msk maizena
50 gr mjölkfritt smör
2 gula lökar
0,5 tsk glutenfri soja / lite buljongpulver
salt
svartpeppar


Ugnstekt rimmat sidfläsk:
Skär fläsket i skivor, inte alltför tunna...
Stek i ugn 225 grader tills fin färg, ca 20 minuter.
Vänd på dem då och då så det blir jämnt stekta.
Löksås:
Skala och skär löken i tunna skivor (eller hacka den...).
Fräs den mjuk i smöret.
Tillsätt 3 dl av mjölkalternativet och låt koka några minuter.
Gör en redning av den resterande decilitern av mjölkalternativet och maizena och häll i.
Koka upp igen tills den får rätt såskonsistens.
Smaka av med soja/buljongpulver, salt och svartpeppar.

Servera tillsammans med kokt potatis.



måndag 5 mars 2012

Havresojadrink med banan och kakao

Mättande till mellanmål eller frukost


Till en sojadrink:
2,5 dl sojamjölk (eller mer beroende på önskad konsistens...)
1 kravbanan
1 tsk kakao
1/2 dl havregryn (glutenfria)
1 tsk sesamfrön
ev lite råsocker

Mixa och strö på några sesamfrön!

söndag 4 mars 2012

Gluten- och mjölkfria Mandelflarn

Goda mandelflarn



Ca 20 stycken mandelflarn

100 gr skållad och mkt fin hackad sötmandel / mandelmjöl
1 dl socker
100 gr mjölkfritt smör - eller mindre beroende på fetthalten i mandel mjölet...
4 msk glutenfri mjölmix
1 msk sojamjölk

Blanda ihop allt förutom mandel.
Låt det smälta ihop i kastrull under omrörning.
När sockret smält - tillsätt mandel.
Låt allt småsjuda ett par minuter under omrörning.
Klicka ut smeten -  ca en rågad tsk på plåten  - de flyter ut mycket!
Grädda ca 8-10 minuter på 200 grader tills de fått färg.
Ta bort från plåten och låt torka helt innan de förvaras i burk.


fredag 2 mars 2012

Varm pastasallad med champinjoner och bacon


           
Härliga smaker!


Till 4 personer:
Pasta ex penne eller tortiglione (glutenfri)

400 gr champinjoner
1,5- 2 paket bacon
1 påse salladsmix
körsbärstomater
olivolja
vitlök
salt och svartpeppar

1. Koka pasta till 4 personer i saltat vatten al dente.
2. Lägg upp salladsmixen på 4 st tallrikar.
3. Stek baconskivorna, ta upp dem och klipp dem i bitar när svalnat lite.
4. Häll ur det mesta av baconfettet,  häll i olivolja och hetta upp.
5. Riv ner vitlöken och stek lite så olivoljan får smak.
6. Genomstek de skivade champinjonerna och tillsätt baconet.
7. Tillsätt den färdigkokta pastan i pannan tillsammans med champinjonerna och baconet och "tossa" runt så den får dra i sig av smakerna; salta och peppra.
8. Fördela allt över salladsmixen på tallrikarna.
9. Toppa med halverade körsbärstomater


Smaklig måltid!

torsdag 1 mars 2012

Broccoliwok med risnudlar


Gott och fräscht

För 4 personer:
3 kycklingbröst
1 broccoli
2 morötter
1 lök
1 bit ingefära
1/2 röd chilipeppar
soja
ev. salt
sesamfrön
risnudlar
sweet chilisås


Koka risnudlarna enligt paket.
Rosta sesamfrön.
Skär morötter i stavar.
Dela på broccolin och skär upp i skivor.
Hacka lök, ingefära och chilipeppar.
Skär upp kycklingfilén i mindre bitar.
Hetta upp raps- och sesamolja och woka först broccolin och morötterna med hälften av löken och ingefäran.
Woka sedan kycklingen med resterande lök och ingefära.
Häll på lite soja mot slutet.
Blanda ihop wok, risnudlar tillsammans med sweet chilisås.
Servera och toppa med rostade sesamfrön och om så önskas - hackad  röd chilipeppar.