fredag 6 februari 2015

Teriyaki lax med wokad broccoli


Gott!

Ingredienser till 4 personer:


4 laxbitar á 150 gr
sesamfrön

1 broccolihuvud
en bit purjolök

2 dl kokta svarta bönor
3 msk vitvinsvinäger
1 msk kallpressad rapsolja
salt & peppar
Blanda i en skål; svarta bönor med vinäger, olja och salt. Låt stå minst 30 minuter före servering

Teriyakisås:
1 dl japansk sojasås
1 dl mirin, japanskt risvin  ( eller 1 dl vit vin )
4 tsk råsocker
1 msk riven ingefära

Blanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter.
Strö över rikligt med sesamfrön.
Ställ in i ugn på 225 grader i 12 minuter

Koka ihop resten av teriyakisåsen med lite maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek.

Skär broccolin i skivor och skär purjon i fina strimlor.
Woka i kallpressad rapsolja.
Tillsätt mer  riven ingefära för mersting mot slutet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar